-
Fehérje dús táplálkozás
A fehérje gazdag élelmiszerek, mint például a csirkehús, marhahús, tojás, lazac, és a tejtermékek rendszeres fogyasztása hozzájárul a sejtek normál működéséhez, regenerációjuk felgyorsulásához. A protein elősegíti a szövetképződést, ezáltal a sebek hegesedése idejében beindul.
-
Teljes kiőrlésű élelmiszerek előnyben részesítése
A teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztása nem emeli meg a vércukorszintet, mind inkább jótékonyan hat annak értékének állandó szinten való tartására. A cukorbetegeknek különösen kerülni kell a péksütemények, fehérliszt alapú termékek fogyasztását, ugyan is az ingadozó vércukorszint az egész szervezetre káros hatással van. A magas vércukorszint a sebgyógyulást is gátolja, növelve ez által a fertőzések kialakulásának kockázatát.
-
Vitaminban gazdag étrend
Naponta ügyeljünk rá, hogy elegendő mennyiségű friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk! A bennük fellelhető A és C-vitamin, továbbá a cink jótékonyan hat a sebgyógyulás folyamatára.
-
Oliva olaj
Az olíva olaj számos természetes antioxidánst tartalmaz, mint például A-, C-, E-vitamint. Az antioxidánsok gátolják a szabad gyökök felszaporodását, ezáltal gyulladáscsökkentő hatásúak. A salátával együtt fogyasztott olíva olaj duplán hat az egészségre. Mindkét összetevőben fellelhető vitaminok és ásványi anyagok hozzájárulnak a sejtek egészséges működéséhez, a sebgyógyulás elősegítéséhez.