A sebgyógyulás folyamatára főképp a gyümölcsök, zöldségek vitamintartalma, a teljes kiőrlésű termékek ásványi anyag tartalma, továbbá a hús, tej-, tejtermékekben megtalálható calcium és fehérjeforrás van jótékony hatással.
További fehérjeforrásként tartjuk számon a tofut, hüvelyeseket, tojást, sajtot és szójatartalmú termékeket. A és C vitaminban gazdag sárgadinnye, paradicsom, spenót, brokkoli, citrusfélék, és kínai kel hozzájárulnak a bőr egészségének fenntartásához.
A gyorsételek, mint például mirelit pizza, hamburger, bő olajban sült félkész termékek magas szénhidráttartalmúak, melyek a vércukorszintet jelentősen megemelik.
Cukorbetegség esetén gondolni kell az elfogyasztott ételek szénhidráttartalmára, ugyan is az ingadozó vércukorszint negatívan hat az egész szervezetre. Magas vércukorszint esetén az erek és idegek károsodást szenvednek, így könnyebben alakulnak ki különféle bőrbetegségek.
Kiemelt figyelmet kell fordítani a megfelelő folyadék bevitelre, naponta 1,5-2 liter folyadékot ajánlott meginni. Főként vizet, teát, és az alacsony cukortartalmú gyümölcsleveket részesítsük előnyben.