Felgyorsítható a sebgyógyulás?

Kérjen időpontot az Önhöz legközelebb eső sebkezelési centrumunkba!
Adja meg nevét és email címét, hogy értesülhessen a legújabb sebkezeléssel kapcsolatos információkról.

  A hónap centrumai

  Amikor valaki megsérül, rendszerint alig várja, hogy végre megszabaduljon a kötésektől és a vartól, ezt követően pedig végre újra teljes életet élhessen. A jó hír az, hogy a sebgyógyulás felgyorsítható, mindössze egy kis odafigyelésre van szükség hozzá.

  Milyen sebtípusok léteznek?

  Természetesen a gyógyulás kapcsán egyáltalán nem mindegy, hogy milyen típusú sebről beszélünk. Hiszen míg egy horzsolás jellemzően nem mély és csak a bőr legfelső rétegét érinti, addig egy vágott seb gyakran erősen vérzik. A szúrt seb veszélye abban rejlik, hogy ránézésre nehéz megállapítani, mennyire mély. Sokszor a bőrön csak kisebb vágás látható, a belső szövetek azonban súlyosan megsérültek.

  Elengedhetetlen a tisztítás és a fertőtlenítés

  Ha nincs megfelelően tisztítva és fertőtlenítve a seb, akkor sokkal kisebb az esély a gyors és maradéktalan gyógyulásra. A sérülések során apró törmelékek, szennyeződések maradhatnak a sebben, amelyeket mindenképpen el kell távolítani. A vírusok, baktériumok távol tartásához pedig speciális fertőtlenítő szert szükséges használni. Nagyon sokan preferálják ilyen esetekben a nedves sebkezelést, ugyanis ilyen környezetben sokkal gyorsabban gyógyul a seb és igen hamar képződnek új sejtek. Ezt azonban orvosi felügyelet mellett érdemes alkalmazni.

  Óvatosan a mozgással!

  Nagyon fontos, hogy bár a megfelelő testmozgás elősegíti a sebgyógyulást, mindenképpen el kell kerülni, hogy irritáljuk azt a részt, ahol a seb helyezkedik el. Ezáltal elkerülhetjük az újabb vérzést, és a seb gyorsabban gyógyul.

  Fontos az étrend is!

  A tápláló étrend elengedhetetlen minden sebgyógyulás tekintetében, mindenképpen a magas antioxidáns tartalmú ételeket javasolt preferálni.

  Ne piszkáljuk a sebet!

  Amikor a var megjelenik egy seben, az természetes ragtapaszként funkcionál, amit semmiképpen nem érdemes piszkálni. Hiszen a var részben kapcsolódik a sebhez, ha ezt piszkáljuk, késleltetjük a gyógyulási folyamatot.

  Mindezeket betartva nagy mértékben hozzájárulhatunk a gyorsabb sebgyógyuláshoz.

  Sebkezelési centrumaink

  Kérjen időpontot vagy küldjön üzenetet

  Ha szeretne időpontot kérni rendelőinkbe vagy kérdése van felénk, kérjük válasszon a megfelelő űrlapok közül!

  Időpontkérés   A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező

   Üzenetküldés

    A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező