Maga a gyógyulás a legszebb az orvoslásban – Dr. Alzubi Alival beszélgettünk

Kérjen időpontot az Önhöz legközelebb eső sebkezelési centrumunkba!
Adja meg nevét és email címét, hogy értesülhessen a legújabb sebkezeléssel kapcsolatos információkról.

  Dr. Alzubi Ali, sebész főorvos, onkológus

  Mint arról már korábban beszámoltunk, 2023. május 22-én megnyitottuk az orosházi sebkezelési centrumunkat, dr. Alzubi Ali főorvos úr vezetésével. A doktor úrral napokban készített beszélgetésünket tesszük most közzé. Szót ejtettünk vele a rendelőről, saját tapasztalatairól és sok minden másról is, melyeket az alábbiakban olvashatják.

  Dr. Alzubi Ali, sebész főorvos, onkológusSebápolás.hu: Doktor úr, mi az Ön számára a legszebb az orvoslásban, mi motiválja igazán?
  Dr. Alzubi Ali: Maga a gyógyulás a legszebb az orvoslásban. A legfőbb motivációm a betegeim visszajelzései, amikor tudom, hogy meg vannak velem, a munkámmal elégedve. Szerencsére nagyon sok betegemtől kapok ilyet, és ez hatalmas erőt ad nekem a mindennapok során. Többször kaptam elismerést különböző fórumokon díjak formájában is, ami szintén nagyszerű visszaigazolás a pácienseimtől, a környezetemben élő emberektől. 2017-ben Orosháza, 2018-ban Békés megye év embere díjjal jutalmaztak közönségszavazatok alapján, az idén pedig munkásságom elismeréseként a Szent-Györgyi Albert Orvosi Különdíjat kaptam meg.

  Sebápolás.hu: Korábban is gyakran előfordult munkája során, hogy krónikus sebes betegek gyógyításával foglalkozott?
  Dr. Alzubi Ali: Folyamatosan foglalkoztam ilyen betegekkel. Több mint 20 éve dolgozom a sebészeten, itt már az első hetekben találkoztam olyan személyekkel, akiknek nehezen gyógyuló sebeik voltak. Azóta is sokszor kerülök kapcsolatba ilyen páciensekkel, az utóbbi időben a hasonló problémákkal küzdő betegekkel főként a sebkezelési centrumban foglalkozom.

  Sebápolás.hu: Mik a tapasztalatai, mennyire szófogadóak a betegek az előírt kezelés betartásában?
  Dr. Alzubi Ali: Összességében nagyon elégedett vagyok a pácienseimmel, mert szinte mindenki betartja, amit kérek. A legtöbb új betegem egy régebbi betegem ismerőse vagy hozzátartozója, sokszor ők keresnek meg személyesen. Nagyon ritka, hogy valaki nem tartja be a kezelési tervet, de összességében mindenki elfogadja, amit kérek, mert tudják, hogy ez segíti a legjobban a mielőbbi gyógyulást.

  Sebápolás.hu: A sebkezelési centrum megnyitása óta mik az első tapasztalatai?
  Dr. Alzubi Ali: A kezdeti hónapokban még voltak szabad kapacitásaink, az emberek még nem tudták, merre van a rendelő, vagy nem tudtak rólunk. Viszont elmondhatom, hogy szeptembertől már teljes kapacitással működünk, nincs szabad időpontunk. Nem csak a szociális otthonokban lévő betegek, hanem a járóbeteg ellátás is jelentősen bővült. Jelenleg ott tartunk, hogy igény lenne akár a rendelés bővítésére is.

  Sebápolás.hu: Említette, hogy szociális otthonokba is látogatnak, illetve járóbeteg ellátást is folytatnak. Mesélne erről bővebben, hogyan folyik a munka?
  Dr. Alzubi Ali: Jelenleg 8 szociális otthonba járunk, ahol az ott dolgozó nővérekkel nagyon jól működő szakmai kapcsolat alakult ki, profin látják el az intézményekben élők sebeit. Az intézmények kezelésre szoruló páciensei a teljes kezelési körnek közel a felét teszik ki. Ahogy említettem is, vannak önjáró betegek, akik a rendelőben keresnek fel, de mozgásképtelen páciensek esetében az otthonaikba is kilátogatunk, hogy megkaphassák a szükséges ellátást és kezelést.

  Sebápolás.hu: Milyen fő problémával jelentkeznek a betegek?
  Dr. Alzubi Ali: Általában krónikus sebes problémákkal jelentkeznek hozzánk, lábszárfekélyekkel, nehezen  gyógyuló sebekkel.

  Sebápolás.hu: Kik alkotják a szakmai stábot a sebkezelési centrumban?
  Dr. Alzubi Ali: Két asszisztensem és egy írnokom van, akik mindhárman kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtanak, maximálisan elégedett vagyok velük. A megnyitás előtt, amikor szóba kerültek a neveik, tudtam, hogy velük akarok dolgozni, mindhármuk szakmai munkásságát ismertem még korábbról. Ami különösen pozitív, hogy mindegyikük el tudja látni akár a másik feladatát is, így maximálisan képesek támogatni egymást és engem is a munkánk során.

  Sebápolás.hu: A sebkezelés mellett miben áll még a betegek szolgálatában?
  Dr. Alzubi Ali: Maga a sebkötözés, amit végzek a sebkezelés mellett, is nagyon fontos a mielőbbi gyógyulás érdekében.  Emellett sebészként műtéteket is végzek, illetve klinikai onkológusként onkológiai szakrendelést is folytatok.

  Sebápolás.hu: Doktor Úr, mit gondol, mi az, ami még segítené a munkáját?
  Dr. Alzubi Ali: Szakmailag mindig lehet fejlődni, a továbbképzések, képzések segítik a naprakész tudás megőrzését. Más irányból közelítve meg az Ön kérdését, igazából a háziorvosok tudnák segíteni sokszor a leghathatósabban a munkánkat. Itt arra gondolok, hogy ha egy sebbel, főként egy nehezen gyógyuló sebbel találkoznak, akkor küldjék el mielőbb hozzánk a beteget, amivel a gyógyulási folyamatot és a páciensek szenvedését jelentősen rövidíteni lehetne.

  Köszönjük szépen Ali Doktor Úrnak a ránk fordított idejét, a kedvességét és a válaszait!

  A főorvos úr szavaival búcsúzunk, aki minden beteget arra bíztat, hogy mielőbb forduljanak orvoshoz, ha bármilyen panaszuk van. Amennyiben nehezen gyógyuló sebbel kapcsolatos problémájuk lenne, keressék meg honlapunkon az Önökhöz legközelebbi sebkezelési centrumunkat a https://sebapolas.hu/sebkezelesi-centrumaink/ oldalon.

  Egy másik kiváló szakember Orosházáról

  Következő cikkünkben orosházi asszisztensünk, Széni-Dégi Fanni által indított otthonápolási egészségügyi szolgáltatásról lesz szó. Szót ejtünk arról, miként és miben tud a környéken a betegek segítségére lenni.

  Sebkezelési centrumaink

  Kérjen időpontot vagy küldjön üzenetet

  Ha szeretne időpontot kérni rendelőinkbe vagy kérdése van felénk, kérjük válasszon a megfelelő űrlapok közül!

  Időpontkérés orvoshoz   A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező

   Üzenetküldés sebkezelési centrumnak

    A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező