Cica Care Szilikon Géllap – Egyedülálló Hegkezelő Termék

Kérjen időpontot az Önhöz legközelebb eső sebkezelési centrumunkba!
Adja meg nevét és email címét, hogy értesülhessen a legújabb sebkezeléssel kapcsolatos információkról.

  A Cica Care Szilikon Géllap hatékonyságáról és előnyeiről már időszerű volt, hogy szóljunk blogunkban. Cikkünkből megismerheti, hogyan segíthet ez a termék a különféle hegproblémák enyhítésében és a gyógyulási folyamat támogatásában.

  Ehhez azonban először érdemes szót ejteni a hegek típusairól.

  Szinte mindenki rendelkezik valamilyen hegképződéssel, amik a többség számára nem jelentenek különösebb gondot. Egyes hegek viszont komoly fizikai vagy akár lelki problémát is okozhatnak, különösen, ha az arcunkon vagy más, látható testrészünkön helyezkednek el.

  Cica Care Szilikon Géllap

  A heg egy seb esetén a normál gyógyulási folyamat része. Típusa többek között a sérülés jellegétől, a testen lévő elhelyezkedésétől, a seb méretétől és mélységétől függ. A hegek élettelen fehérjéből, vagyis kollagénből állnak, amely nem más, mint az emberi szervezetben leggyakrabban előforduló szövet.

  Vannak olyan sebek, amelyek után lapos, fehér sebhely marad, ezek idővel elhalványulnak, kezelésük egyszerűbb. A hipertrófiás és kelodios hegek viszont rendkívül kellemetlenek lehetnek. Egyrészt akadályozhatják az embert a mozgásban, sőt, nagyobb fájdalommal is járhatnak. A túlburjánzó (hipertrófiás) hegek vörösek és kidudorodnak. A heg csak a seb területét fedi le, ekkor nincs túlzott mennyiségű kollagén. A vörös, kidudorodó területű (keloidos) hegek esetén viszont túl sok kollagén gyűlik fel és az eredeti sebnél nagyobb méretű heget hoz létre.

   

  Hatékony megoldás hegproblémákra

  Ausztráliában 1982-ben egy gyermekkórház olyan anyagot keresett, amelyet nyomókötés alatt használhatnak a nyomás egyenletes elosztására. Felfigyeltek rá, hogy ahol szilikongélt alkalmaztak, a heg sokkal gyorsabban gyógyult. Ezt a felfedezést az Egyesült Államokban klinikai vizsgálatok követték, amelyek során kiderült, hogy a szilikongél önmagában használva is hat. Ez alapján született meg a CICA-CARE szilikon géllap.

  A termék orvosilag bizonyítottan az esetek mintegy 90%-ában hatékonyan szünteti meg a heg vonalának kiemelkedését, halványítja és puhítja a vörös színű, kidudorodó hegeket, legyenek azok régiek vagy új keletűek. Biztonságosan alkalmazható gyermekek és felnőttek esetén egyaránt, függetlenül attól, hogy a sérülés hol található a testen. Kiemelendő pozitívum, hogy arcon is alkalmazható.

  A nemzetközi klinikai ajánlások alapján a CICA-CARE sikerrel alkalmazható egyenes vonalú, hipertrófiás (pl. műtéti, traumatikus), nagy felületű, hipertrófiás (pl. égési), bármilyen méretű keloidos, besüppedt vagy épp megnyúlt, akne vagy himlő okozta hegek esetén. A hegképződés megelőzése érdekében a géllap bármilyen régi vagy új, összezárt seben alkalmazható. Ezek között a vörös vagy kidudorodó műtéti hegeken is, pl. császármetszés, plasztikai sebészeti metszések, baleseti sérülések, égések, vágások okozta hegeken is hatékony. Használat előtt mindig ellenőrizni kell, hogy a seb már összezáródott-e, mivel nyílt, fertőzött, varas sebre, illetve varratra nem használható.

  Cica Care Szilikon Géllap

   

  A CICA-CARE szilikon géllap előnyei és hatékonysága

  A szilikon-géllap számos előnnyel jár és bizonyított hatékonyságot nyújt számos esetben, több hatás kombinációjaként működik. A CICA-CARE befedi a vörös, kidudorodó heget, és ezzel nedvesíti azt. Ennek következtében megszűnik a dudorodás, javul a heg állapota, halványul a színe.

  Fontos megjegyezni, hogy minden egyes sérülés, illetve heg esetén változhatnak az eredmények. Van, akinél a javulás akár már néhány nap után észrevehető. Általánosságban elmondható, hogy a kezelés első 3-4 hetében határozott javulás figyelhető meg. Egyes esetekben a jobb eredmények elérése érdekében teljes kezelésre van szükség, melynek időtartama általában 2-4 hónap között változik. A termék fejlett technológiájának köszönhetően hosszabb ideig használható, ezáltal költséghatékony megoldást nyújt.

  A vizsgálatok alapján a keloidos hegek kimetszése után a CICA-CARE használatával a kiújulás arány mindössze 12,5% volt 12 hét után. A hőhatásra keletkezett hegek mindegyike halványodott és puhult a kezelés során, a friss és régóta meglévő túlburjánzó hegek és keloidok pedig 95%-a javulást mutattak. A CICA-CARE különösen jól használható a sebészeti metszéseket követő hegprofilaxis, vagyis a nehezen gyógyuló hegek kialakulásának megelőzésére.

   

  Kezelési időszakok és használati utasítások

  Az öntapadó géllap puha, kényelmes, használata rendkívül egyszerű, biztonságosan alkalmazható gyermekek és felnőttek esetén is. Méretre vágható, így a legtöbb heghez igazítható, tartós és többször is használható. A kezelés első két napján napi 4 órában javasolt a CICA-CARE használata, majd a leírás alapján fokozatosan növelhető az időtartam. Erre azért van szükség, hogy a bőr hozzászokjon a géllaphoz. A cél, hogy végül a nap 24 órájában a bőrön legyen, mivel így tudja a leghatékonyabban támogatni a gyógyulási folyamatot. A kezelés időtartamának növelésekor figyelni kell az irritáció és az allergiás reakciók elkerülésére.

  Használat előtt a seb vonalát és környező bőrt is meg kell tisztítani. A géllapot naponta kétszer enyhén szappanos vízzel le kell mosni, mivel a természetes olajokat, bőrváladékot el kell eltávolítanunk róla. Az újbóli felhelyezés előtt a kezelendő bőrfelületet meg kell tisztítani, valamint szárazra kell törölni. Pozitívum, hogy a tisztítás után újra jobban tapad a bőrhöz. Érdemes odafigyelni rá, mivel nagy melegben vagy erőteljesebb fizikai aktivitás esetén akár ennél gyakoribb tisztításra is szükség lehet. A CICA-CARE egyszerűen levehető mosdás vagy fürdés során, ami megkönnyíti a használatát.

   

  Jótékony hatások a kezelés során

  A CICA-CARE által nyújtott előnyöket és hatékonyságot számos klinikai kutatás és felhasználói tapasztalat támasztja alá. A szilikon-géllap leghatékonyabban a nemrégiben szerzett sebek esetében tud segíteni, de akár a 20 évvel korábban szerzett hegek látványát is jótékonyan javítja.

  Bevezetése óta több mint 1.000.000 beteg tapasztalhatta meg a géllap nyújtotta előnyöket. Az egyedi tervezésű termék segítségével sokaknak sikerül megszabadulniuk a hegesedés okozta problémáktól és visszanyerniük önbizalmukat.

  A CICA-CARE géllap az elmúlt években számtalan alkalommal bizonyított , nagyon jó tapasztalatokról számolnak be partnereink és Sebkezelési Centrumaink is. Amennyiben Ön hegekkel küzd, keresse fel bizalommal az Önhöz legközelebbi Sebkezelési Centrumunkat, ahol munkatársaink segítenek megtalálni a legmegfelelőbb és leggyorsabb kezelési módot az Ön számára is.

  Sebkezelési centrumaink

  Kérjen időpontot vagy küldjön üzenetet

  Ha szeretne időpontot kérni rendelőinkbe vagy kérdése van felénk, kérjük válasszon a megfelelő űrlapok közül!

  Időpontkérés orvoshoz   A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező

   Üzenetküldés sebkezelési centrumnak

    A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező