Hogyan fertőtlenítsük a sebet?

Sérülés esetén a seb ellátásának sarkalatos pontja a megfelelő fertőtlenítés, ellenkező esetben ugyanis nem csak a seb gyógyulását késleltethetjük, de akár egy komolyabb fertőzésveszélynek is kitehetjük a szervezetünket. Éppen ezért ebben a bejegyzésben megmutatjuk, miként érdemes elvégezni a fertőtlenítést.

Fontos először megtisztítani a sebet

A fertőtlenítést minden esetben meg kell előznie a fertőtlenítésnek még abban az esetben is, ha első ránézésre tisztának tűnik a seb. Ehhez érdemes speciális sebtisztító oldatot használni, de ha ez nincs kéznél, folyóvíz alatt is van erre lehetőség. Puha gézlappal vagy magas nedvszívó képességgel rendelkező anyaggal óvatosan le kell róla itatni a nedvességet. Annak érdekében pedig, hogy ne juthassanak baktériumok, vírusok a szervezetünkbe és gombák se telepedjenek meg a seb körül, mindenképpen fertőtleníteni is kell.

Miént zajlik helyesen a fertőtlenítés?

A sebnél ez belefújt vagy belecsepegetett, beleöntött sebfertőtlenítő segítségével érdemes ezt elvégezni, a seb környéknél pedig fertőtlenítőszerrel átitatott sebtisztító lapokat érdemes bevetni óvatosan, apró, körkörös mozdulatok segítségével. A hintőpor és az alkoholos szerek használatát ennek során érdemes elkerülni. Végül pedig megtörténhet a seb lefedése. E három lépés során pedig hatalmas előrelépést tettünk a teljes sebgyógyulás irányába.

Kérjen időpontot vagy küldjön üzenetet

Ha szeretne időpontot kérni rendelőinkbe vagy kérdése van felénk, kérjük válasszon a megfelelő űrlapok közül!

Időpont kérés

    A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező

    Üzenetküldés

      A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező