Hogyan fertőtlenítsük a sebet?

Kérjen időpontot az Önhöz legközelebb eső sebkezelési centrumunkba!
Adja meg nevét és email címét, hogy értesülhessen a legújabb sebkezeléssel kapcsolatos információkról.

  A hónap centrumai

  Sérülés esetén a seb ellátásának sarkalatos pontja a megfelelő fertőtlenítés, ellenkező esetben ugyanis nem csak a seb gyógyulását késleltethetjük, de akár egy komolyabb fertőzésveszélynek is kitehetjük a szervezetünket. Éppen ezért ebben a bejegyzésben megmutatjuk, miként érdemes elvégezni a fertőtlenítést.

  Fontos először megtisztítani a sebet

  A fertőtlenítést minden esetben meg kell előznie a fertőtlenítésnek még abban az esetben is, ha első ránézésre tisztának tűnik a seb. Ehhez érdemes speciális sebtisztító oldatot használni, de ha ez nincs kéznél, folyóvíz alatt is van erre lehetőség. Puha gézlappal vagy magas nedvszívó képességgel rendelkező anyaggal óvatosan le kell róla itatni a nedvességet. Annak érdekében pedig, hogy ne juthassanak baktériumok, vírusok a szervezetünkbe és gombák se telepedjenek meg a seb körül, mindenképpen fertőtleníteni is kell.

  Miént zajlik helyesen a fertőtlenítés?

  A sebnél ez belefújt vagy belecsepegetett, beleöntött sebfertőtlenítő segítségével érdemes ezt elvégezni, a seb környéknél pedig fertőtlenítőszerrel átitatott sebtisztító lapokat érdemes bevetni óvatosan, apró, körkörös mozdulatok segítségével. A hintőpor és az alkoholos szerek használatát ennek során érdemes elkerülni.

  Végül pedig megtörténhet a seb lefedése. E három lépés során pedig hatalmas előrelépést tettünk a teljes sebgyógyulás irányába.

  Sebkezelési centrumaink

  Kérjen időpontot vagy küldjön üzenetet

  Ha szeretne időpontot kérni rendelőinkbe vagy kérdése van felénk, kérjük válasszon a megfelelő űrlapok közül!

  Időpontkérés   A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező

   Üzenetküldés

    A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező