Rovarcsípések ősszel

Az ősz a kellemes túrák és séták időszaka, amelyhez sokan választják a természet lágy ölét. Nem meglepő, hisze ilyenkor még mindenki szeretné kihasználni a kellemes időjárást. Azonban a rovarcsípések megkeseríthetik ezeket a pillanatokat. Lássuk, mi mindent érdemes tudni ezzel kapcsolatban!

Milyen csípéseknek vagyunk kitéve ősszel?

Az őszi szabadidős tevékenységek során főként a szúnyog- és kullancscsípésnek vagyunk kitéve, amelyeknek adott esetben lehetnek súlyos következményei. Ilyenkor egy fertőzést nagyon könnyen kiválthatja a rovar által hordozott kórokozó, illetve ha a viszketés hatására szennyezett kézzel felsértjük a csípés területét. Vagyis nem egyszerű kellemetlenségről van szó.

Milyen gondot okozhat egy rovarcsípés?

Mivel a bőr felső rétegének sérülése nyitott kaput jelent a mikroorganizmusok bőrbe jutásának. Tipikus tünete ennek a bőrpír, a duzzanat, a gennyes váladékozás, valamint a fájdalom is. A kullancscsípés által fertőző agyhártyagyulladás, valamint Lyme-kór is kialakulhat, amelynek fő tünete a kokárda alakú bőrpír a csípés területén, melyet antibiotikumos kúrával kezelnek. A kullancs szakszerű eltávolítását érdemes szakorvosra bízni, továbbá annak helyét ajánlott fertőtleníteni. Amennyiben a sebfertőzés jeleit tapasztalná, úgy mielőbb keressen fel egy közeli sebkezelési centrumot!

Hogyan kezeljük a rovarcsípést?

A csípés fertőtlenítése elősegíti mielőbbi gyógyulását, a további kezelést akár otthonunkban is elvégezhetjük. A csípést rögtön fertőtlenítsük le sebfertőtlenítő szerrel és kerüljük el irritációját, hogy ne sérüljön meg a felső hámréteg. A túra során pedig érdemes körültekintőnek és elővigyázatosnak lenni.

Kérjen időpontot vagy küldjön üzenetet

Ha szeretne időpontot kérni rendelőinkbe vagy kérdése van felénk, kérjük válasszon a megfelelő űrlapok közül!

Időpont kérés

    A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező

    Üzenetküldés

      A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező